Rörelseintegrering, kondition & löpning

Med helhetsperspektiv utvecklar jag din rörlighet, funktion och kondition. Med en kombination av behandlande sessioner, coachning, rörelse & konditionsträning får du goda förutsättningar för långsiktigt hållbar hälsa. Processen kan se olika ut beroende på ditt mål, bakgrund och förutsättningar men strävan är alltid densamma – att du ska må bra och fungera bra i din kropp!

Välkommen att utvecklas, utmanas och inspireras!

Boka tid med mig på Aktiv Hälsa-kliniken i Sickla

Boka tid

Vad kul att du vill utveckla din kondition och funktion med mig! Jag finns på Aktiv Hälsa Kliniken i Sickla måndag eftermiddagar samt onsdag förmiddagar där du kan träffa mig för rörelseintegrering och coachning. Övriga dagar finns tider för sessioner utomhus i Älta för löpning/träning. 

Boka genom sms till 076 677 40 50 eller maila anna@fysrorelsen.se

Avbokning ska ske senast dagen innan. Uteblivet besök debiteras fullt belopp.
Session 75 min

950kr

Session 50 min

750kr

Månadsabonnemang

1350kr

1 månad med sessioner samt digital coachning

Ge dig själv förutsättningar att utveckla din rörlighet och kondition genom detta helhetspaket.

  1. 75 min med screening av ditt rörelsemönster och funktion. Även lättare behandling av mjukvävnad ingår.
  2. Rörelseutveckling precis där du behöver det med digital coachning 4 veckor där du ser alla övningar från mig som filmer. Tydligt och enkelt att följa och verkligt individanpassat! Programmet kan även innehålla andningsövningar & avslappning utifrån dina behov.
  3. Återbesök 50 min med utvärdering.

1 månad: 2300kr. Innehåller 75min + 4 veckor rörelsecoachning online + 50 min återträff.

Följande månader: 1350kr/månad, då ingår 1 session 50minuter samt  onlinecoachning 4 veckor.

DU väljer förstås hur många månader du önskar detta stöd i din utvecklingsprocess. Önskar du fler träffar med mig så tillkommer det enligt ordinarie prislista för 75 eller 50 minuter.

Detta upplägg bygger primärt på att utveckla din rörelsefunktion i kroppen och om du önskar kan även fokus i träningsplanering ligga på att utveckla kondition och styrka. Dina önskemål styr upplägget.

Träningspaket 10 sessioner

700kr

/session

Sessionerna i paketet faktureras i förskott och kan nyttjas för både behandlande sessioner eller för träning/coachning. Friskvårdsbidrag kan nyttjas. Sessionerna på detta paket är 50minuter. Första session används till screening av ditt nuläge för att verkligen kunna anpassa uppläggen till att utveckla just dig.

Träningsplanering – digital coachning

600kr

/månad

Utveckla din kondition och styrka genom att komplettera träningssessioner med träningsplanering online. Övningarna är hela tiden anpassade precis till din nivå och för att utveckla dig mot dina mål. Program ges för minst 4 veckor/gång och måste kopplas ihop med minst 1 PT-session för att jag ska kunna utveckla dig på allra bästa sätt.

1 månad digital coachning: 600kr.

DU väljer förstås hur lång period du önskar ha den digitala coachningen.

Detta upplägg bygger primärt på att utveckla just Kondition och funktion.

Mer om Aspera Movement Integration

Kroppen är en sammanhängande enhet och det som sker eller inte sker i olika delar av kroppen kommer påverka hela systemet. En fot som inte gör sitt jobb kan till exempel ge påfrestning på knä eller höft och kanske orsaka smärta där. Då är det inte någon idé att jobba med smärtområdet om vi inte kommer till rätta med orsaken, att få foten att bli mer dynamisk. Rörelseintegrering (Aspera Movement System) utvecklar din kinestetiska förmåga, rörelsepotential och minskar smärtproblematik.

I sessionerna använder jag mig av kroppsavläsning, rörelsetester och undersökningsmetoder för att få en bra förståelse för vad som försiggår i kroppen. Det fynd jag gör i kombination med din historik och dina mål ligger sedan till grund för utformning av behandling. Jag använder mig både av MMI – Manual Movement Integration och 3PM – Three planes of motion. I MMI arbetar jag manuellt med vävnaden för att återinföra rörelse, längd och ökad proprioception och avslappning. 3PM är ett kraftfullt sätt att utmana myofascian (muskelfascian) i alla rörelseplan och öka dess elasticitet. Rörelser och behandling utgår ofta mycket från fotens funktion och kopplar samman det med resten av kroppen. I sessioner med rörelseintegrering så är du själv ytterst delaktig i processen genom ditt andetag och genom rörelser för att få bra reslutat.

Hur går en behandling till?

Första steget är alltid en kroppsavläsning där jag ser hur din kropp är prepositionerad. Vid löpare som önskar arbeta med utveckling av sin löpning kan detta kompletteras med löpanalys. Därefter sker funktionstester för att utvärdera vart det rör sig och “inte rör sig”. Därefter utformas en strategi för hur vi på bästa sätt utvecklar din rörelsepotential. Det blir då en mix av behandling på bänk och i rörelse där vi arbetar med att utveckla kroppen så optimalt som möjligt för dig. Du är alltså ytterst delaktig och i rörelse under sessionerna.

Under sessionerna behöver jag kunna se hur din kropp rör sig och jag behöver kunna arbeta med din muskelfascia. Korta tights eller boxershorts + sport-bh + Linne/t-shirt är rekommenderat. Du är alltid barfota. Undvik hudlotion eller andra oljor innan behandling.

Vad kan jag få hjälp med?

Strävan med rörelseintegrering är att hjälpa din kropp att återfå en bättre strukturell balans där den kan röra sig och fungera avslappnat och utan kompensatoriska mönster. Smärta uppstår ofta i områden som fått “ta över jobbet” för att någon annan del kanske inte rör sig som den ska. Jag kommer sällan eller aldrig fokusera på själva smärtområdet utan istället söka den bakomliggande orsaken för att skapa en fungerande helhet där du kommer må bättre i din kropp. I stort sett kan jag jobba med alla områden på kroppen som är kopplade till rörelserelaterade, ej sjukdomsrelaterad, problematik.

Jag har bland annat hjälpt personer med plantar fasciit, halux valgus, andra fotsmärtor, ökat dynamik i fötter/underben/höft/bröstrygg så att löpsteg blivit spänstigare och lättare. För många klienter blir det också generellt lättare och energieffektivare hållning, friare andning, minskad stress och spänning i kroppen.

Kroppen är ett intelligent system

Din kropp är ett oerhört intelligent system som har all inneboende potential till rörelse och funktion. Men på grund av livssituationer, stress, stillasittande, ensidiga rörelsemönster och kanske skador så kan det ibland bli lite “strömavbrott” i systemet. Genom rörelseintegrering kan din kropp få hjälp att återskapa medvetenhet om sin egen rörelsepotential. Din kropp kommer vilja välja energieffektiva lösningar där så lite kraft går åt som möjligt till att “bara vara” i kroppen eller till att utföra en rörelse. När spänningar uppstår i kroppen så kostar det energi. Att släppa på dessa och visa kroppen åter till naturlig balans kommer kroppen tacka för och då kommer den också automatiskt välja att behålla dessa “nya” möjligheter. Det är därför effekterna av rörelseintegrering är så kraftfulla. Det är dock av vikt att också reflektera över hur du belastar och bemöter din kropp i ditt dagliga liv för att inte samma spänningar och kompensationer ska återuppstå i kroppen. Allt detta går vi igenom när vi ses så att du får fina förutsättningar för hållbara resultat.

Hur många behandlingar behövs?

Det är alltid ytterst individuellt hur många sessioner som behövs och beror såklart på din situation & problematik. Ofta ger 2-5 behandlingar med 1-2 veckors mellanrum bra resultat. Första sessionen rekommenderas alltid 75 minuter. Därefter väljer du om du önskar 50 eller 75 minuter per gång.

Många klienter väljer att koppla samman sessioner med behandling med träningscoachning för att arbeta långsiktigt för hållbar utveckling. Då mixas sessioner på det sätt som kommer optimera din utveckling på bästa sätt.