Löpning för alla

Från nybörjare till avancerad löpare – Med Fysrörelsen utvecklas din kondition och löpteknik med kloka och effektiva metoder.

Se schema och boka ditt pass på FB-gruppen "Fysrörelsen Älta"
Köp klippkort, 10 pass 1500kr

Fysrörelsens recept till hållbar löpning

Jag vill att du ska utvecklas och få bättre kondition. Jag vill också att du ska hålla för belastningen som löpning innebär. Därför lägger jag stort fokus vid att utveckla rörlighet, styrka och spänst som dig goda förutsättningar att hålla för löpningen! Och du - vi jobbar bara på rundbanor så ingen kommer efter och alla kan hålla "sin" fart!

Gruppträning i Älta

Missa inte härliga gruppträningspass som jag håller i Älta i Löpning, SomaMove och Funktionell träning!  Alla aktuella pass finns på facebookgruppen Fysrörelsen Älta.

Klippkort

10 utvecklande pass för 1500kr där du själv väljer när det passar dig att träna! Gäller all träning från Fysrörelsen i Älta under 1 år från första träningstillfället.

Hållbar löpning

Inte bara att springa!

Det är ju “så lätt” att hålla på med löpning, bara ta på skorna och springa! Det är en vanligt förekommande kommentar och visst är det så. Löpning kan vara enkelt och underbart. Det är också väldigt vanligt  förekommande med skador bland just löpare. Kanske för att det allt för ofta blir lite för enkelsidig träning och delar i sportpyramiden missas. Om vi bara jobbar på toppen av pyramiden och inte har lagt en ordentlig grund så ökar risken för skador markant. Fysrörelsen strävar efter att lägga in lämplig styrka och rörlighet för att hjälpa dig på vägen men uppmuntrar också till ett ökat fokus på fler pass per vecka med fokus på rörlighet och styrka. Till exempel Fysrörelsens grupper i Utefys samt SomaMove är ytterst effektiva sätt att lägga en stabil bas på pyramiden!

Borgskalan

Olika intensitet för olika syften

I Fysrörelsens pass utgår vi från upplevd ansträngning, som speglas i din känsla och som kan tillämpas av Borg-skalan. Syftet med detta är att nå rätt nivå för just dig. Borg 12-15 tex är de viktiga distanspassen, där du bygger uthållighet och hjälper kroppens strukturer att vänja sig vid löpningen. Det är den viktiga volymträningen för alla. Borg 16-18 är så kallad tröskelträning där vi lägger mycket intervaller. Det ger ökad löphastighet på alla prestationer, ökad förmåga att bibehålla fart/stå emot trötthet under längre prestationer. Ju mer du höjer din tröskel, alltså nivån där laktat (kallat mjölksyra) ansamlas, ju högre intensitet kan du hålla i prestationer. På denna nivå känns tröttheten mycket i benen som mjölksyra. Närmar vi oss Borg 18-20 så är det VO2-max-träning som bland annat ger dig ökat maximalt syreupptag och ökad löphastighet. Ju hårdare ett pass varit ju längre återhämtning behöver du och aktiv återhämtning är effektivt, tex promenader. Glöm inte heller att det är under vila din kropp byggs upp igen, att sova bra och att ha en god kost är av stor betydelse för att ta till sig träningen.