Rörlighet & Kondition

Hälsocoachning - Rörelseintegrering - Kondition - Löpning - Fotfunktion

Boka nu

Med mig som coach får du förutsättningar att utveckla kroppens rörlighet och rörelsefrihet, förebygga skador och sist men inte minst, utveckla din kondition. Jag strävar efter hälsoutveckling som ser till helheten och ger dig förutsättningar att må & fungera bra i din kropp över lång tid. Till mig kan du komma för specifika problemområden kopplade till rörelsebegränsningar eller för att utvecklas mot ett idrottsligt prestationsmål, oavsett ditt utgångsläge kommer vi se till helheten.

Under rådande pandemi sker endast konsultationer utomhus och med god distans. Under vinterhalvåret blir därmed screening av fotfunktion praktiskt omöjlig. PT-sessioner med generell screening av rörlighet samt Löpteknikanalyser kan erbjudas som vanligt. Kontakta mig per epost anna@fysrorelsen.se för bokning.

Din tur att utvecklas!

Kontakt & bokningar

Boka nu

Vad kul att du vill utveckla din rörelsefunktion & hälsa! Varmt välkommen att kontakta mig per mail för bokning. Jag tar för närvarande endast klienter utomhus i Älta på grund av rådande omständigheter.

Kontakta mig på
anna@fysrorelsen.se
076 677 4050

Avbokning ska ske senast 24h innan. Uteblivet besök debiteras fullt belopp.

Mer om Aspera Movement Integration

Kroppen är en sammanhängande enhet och det som sker eller inte sker i olika delar av kroppen kommer påverka hela systemet. En fot som inte gör sitt jobb kan till exempel ge påfrestning på knä eller höft och kanske orsaka smärta där. Då är det inte någon idé att jobba med smärtområdet om vi inte kommer till rätta med orsaken, att få foten att bli mer dynamisk. Rörelseintegrering (Aspera Movement System) utvecklar din kinestetiska förmåga, rörelsepotential och minskar smärtproblematik.

I sessionerna använder jag mig av kroppsavläsning, rörelsetester och undersökningsmetoder för att få en bra förståelse för vad som försiggår i kroppen. Det fynd jag gör i kombination med din historik och dina mål ligger sedan till grund för utformning av behandling. Jag använder mig både av MMI – Manual Movement Integration och 3PM – Three planes of motion. I MMI arbetar jag manuellt med vävnaden för att återinföra rörelse, längd och ökad proprioception och avslappning. 3PM är ett kraftfullt sätt att utmana myofascian (muskelfascian) i alla rörelseplan och öka dess elasticitet. Rörelser och behandling utgår ofta mycket från fotens funktion och kopplar samman det med resten av kroppen. I sessioner med rörelseintegrering så är du själv ytterst delaktig i processen genom ditt andetag och genom rörelser för att få bra reslutat.

Hur går en behandling till?

Första steget är alltid en kroppsavläsning där jag ser hur din kropp är prepositionerad. Vid löpare som önskar arbeta med utveckling av sin löpning kan detta kompletteras med löpanalys. Därefter sker funktionstester för att utvärdera vart det rör sig och “inte rör sig”. Därefter utformas en strategi för hur vi på bästa sätt utvecklar din rörelsepotential. Det blir då en mix av behandling på bänk och i rörelse där vi arbetar med att utveckla kroppen så optimalt som möjligt för dig. Du är alltså ytterst delaktig och i rörelse under sessionerna.

Under sessionerna behöver jag kunna se hur din kropp rör sig och jag behöver kunna arbeta med din muskelfascia. Korta tights eller boxershorts + sport-bh + Linne/t-shirt är rekommenderat. Du är alltid barfota. Undvik hudlotion eller andra oljor innan behandling.

Vad kan jag få hjälp med?

Strävan med rörelseintegrering är att hjälpa din kropp att återfå en bättre strukturell balans där den kan röra sig och fungera avslappnat och utan kompensatoriska mönster. Smärta uppstår ofta i områden som fått “ta över jobbet” för att någon annan del kanske inte rör sig som den ska. Jag kommer sällan eller aldrig fokusera på själva smärtområdet utan istället söka den bakomliggande orsaken för att skapa en fungerande helhet där du kommer må bättre i din kropp. I stort sett kan jag jobba med alla områden på kroppen som är kopplade till rörelserelaterade, ej sjukdomsrelaterad, problematik.

Jag har bland annat hjälpt personer med plantar fasciit, halux valgus, andra fotsmärtor, ökat dynamik i fötter/underben/höft/bröstrygg så att löpsteg blivit spänstigare och lättare. För många klienter blir det också generellt lättare och energieffektivare hållning, friare andning, minskad stress och spänning i kroppen.

Kroppen är ett intelligent system

Din kropp är ett oerhört intelligent system som har all inneboende potential till rörelse och funktion. Men på grund av livssituationer, stress, stillasittande, ensidiga rörelsemönster och kanske skador så kan det ibland bli lite “strömavbrott” i systemet. Genom rörelseintegrering kan din kropp få hjälp att återskapa medvetenhet om sin egen rörelsepotential. Din kropp kommer vilja välja energieffektiva lösningar där så lite kraft går åt som möjligt till att “bara vara” i kroppen eller till att utföra en rörelse. När spänningar uppstår i kroppen så kostar det energi. Att släppa på dessa och visa kroppen åter till naturlig balans kommer kroppen tacka för och då kommer den också automatiskt välja att behålla dessa “nya” möjligheter. Det är därför effekterna av rörelseintegrering är så kraftfulla. Det är dock av vikt att också reflektera över hur du belastar och bemöter din kropp i ditt dagliga liv för att inte samma spänningar och kompensationer ska återuppstå i kroppen. Allt detta går vi igenom när vi ses så att du får fina förutsättningar för hållbara resultat.

Hur många behandlingar behövs?

Det är alltid ytterst individuellt hur många sessioner som behövs och beror såklart på din situation & problematik. Ofta ger 2-5 behandlingar med 1-2 veckors mellanrum bra resultat. Första sessionen rekommenderas alltid 75 minuter. Därefter väljer du om du önskar 50 eller 75 minuter per gång.