Fotskola

Fotskolan ger dig förutsättningar & inspiration till att återskapa god grundläggande funktion i dina fötter. Det som sker eller inte sker i dina fötter kommer att ha stor påverkan för rörelsefunktionen i hela din kropp.

Varför fotskola?

Dina fötter har en enorm potential till att ge dig god energieffektivitet och att stötdämpa samt ladda upp kroppens vävnad i varje gång eller löpsteg, om de får möjlighet att fungera som tänkt.
Tyvärr tar vi ofta våra fötter för givet, de ska bära oss genom livet och vi förväntar oss att de ska fungera, men när de stängs in i skor och får spendera allt för mycket tid på hårda platta underlag så tappar foten fort i funktion och tjänar då inte heller övriga kroppen så bra som det är tänkt.
Att återskapa en god fungerande bas i kroppen är värdefullt för alla, inte minst för dig som löpare. Denna kurs ger dig många bra råd och övningar som ger dig en bra möjlighet att återfå god rörelsedynamik. Kursen hålls av Anna Hedlund från Fysrörlelsen. Anna är utbildad rörelsecoach och Endurance Personal Trainer från Konditionsidrott.

Fotskola del 1

Återskapa neuromotorisk kontakt med dina fötter

Fotskola del 2

Stortåledens betydelse och övningar för bättre rörlighet

Fotskola del 3

De rörelser som foten behöver kunna göra för att fungera optimalt samt övningar för att utveckla dynamik.

Fotskola del 4

Under kursens sista del belyser vi spänst som hjälper dig öka energieffektivitet.

Utveckla din fotfunktion & totala rörelsedynamik

Rörelseintegrering med Aspera Movement System är ett effektivt sätt att hjälpa kroppen återskapa god rörelsedynamik utifrån just ditt rörelsemönster & dina förutsättningar. Läs mer här om hur rörelseintegrering kan hjälpa just dig.